Blogs

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Mechanische ventilatie vervangen voor WTW

Door de gestegen gasprijzen wordt er steeds meer gekeken naar energie besparen en hoe je de warmte in de woning kunt houden. Dit kan door de woning te isoleren, maar ook door de mechanische ventilatie te vervangen voor een WTW-systeem of balansventilatie.

LEES MEER »
wat is een enthalpiewisselaar

Wat is een enthalpiewisselaar?

Een enthalpiewisselaar is feitelijk een ‘gewone’ warmtewisselaar waar warmte of koelte aan de ventilatielucht wordt toegevoegd, maar dan voorzien van een gepatenteerd membraamsysteem dat het hele jaar door zorgt voor een perfecte vochtregulering

LEES MEER »
Subsidie verduurzamen voor VvE (SVVE)

Subsidie verduurzamen voor VvE (SVVE)

Voert u met uw VvE één of meer energiebesparende isolatiemaatregelen uit? Of verduurzaamt u uw gebouw met een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, WTW-installatie of een centrale aansluiting op een warmtenet? Dan kan daar subsidie voor worden aangevraagd.

LEES MEER »
Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

WTW Filters en fijnstof

Er is alle reden om groot alarm te slaan over fijnstof. Volgens de WHO leven negen op de tien mensen in de wereld in gebieden met te hoge concentraties fijnstof en leidt dat per jaar tot zo’n 7 miljoen doden wereldwijd.

LEES MEER »
schimmel in huis verwijderen

Ventileren als antwoord op vocht en schimmel in huis

Een koud huis zonder voldoende ventilatie is een plaats waar vocht en schimmel ongestoord hun gang kunnen gaan. Het vocht bestaat uit condens op de ramen, stoom die vrijkomt tijdens koken, douchen, wasgoed dat binnen hangt te drogen en van de adem die wij uitblazen. Niet stoken en niet ventileren is immers een ongezond leefklimaat creëren.

LEES MEER »
Ventilatie levensbehoefte

Zo werd ventilatie een van de eerste levensbehoeftes

Door de hoge prijs voor aardgas zijn veel Nederlanders creatief op zoek gegaan naar alternatieve vormen van verwarming. Oude kachels gestookt op kolen, petroleum of hout worden weer meer en meer als hoofdverwarming gebruikt. Dit heeft een aantal neveneffecten, waaronder het risico op koolmonoxidevergiftiging.

LEES MEER »

Neem contact met ons op