wtw-installatie en gezondheid
Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Mechanische ventilatie vervangen voor WTW

Door de gestegen gasprijzen wordt er steeds meer gekeken naar energie besparen en hoe je de warmte in de woning kunt houden. Dit kan door de woning te isoleren, maar ook door de mechanische ventilatie te vervangen voor een WTW-systeem of balansventilatie.

Bij een regulier mechanisch ventilatiesysteem (MV) wordt de warme en vervuilde lucht de woning uitgezogen en komt er via raamroosters koude en schone lucht de woning in.

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden


Een WTW voert ook de warme en vervuilde lucht af, maar door de toevoeging van de warmtewisselaar wordt de warmte overgedragen aan de koude lucht van buiten die de unit van buiten aanzuigt. Hierdoor houdt u dus meer warmte in uw huis.

Zomernachtkoeling

Tijdens een warme zomer willen we juist niet dat de warmte in huis wordt gehouden. Dan moet de warme lucht uit uw huis niet worden overdragen aan de toevoerlucht. Hier is een goede oplossing voor in de vorm van een bypassklep. Met een bypassklep wordt de warme lucht de woning uitgezogen en de koele buitenlucht actief de woning ingeblazen: zomernachtkoeling wordt dit genoemd. De bypassklep werkt samen met de temperatuursensoren in de WTW; deze meten continu de temperatuur in de aanvoerlucht van binnen én buiten.

Aanzienlijke besparing gas

In Nederland hebben we over het algemeen meer koud dan warm weer, dus het warmtebehoud van een WTW-systeem is een interessante verduurzaming.
Met een WTW wordt via toevoerkanalen de schone en voorgewarmde lucht weer de woning ingeblazen. Hierdoor wordt 85-99% van de warmte behouden (afhankelijk van het type WTW) en kan het zeker 250m3 gas per jaar besparen.

Oplossingen om uw gasverbruik te beperken

Lints Ventilatie heeft ruime ervaring in het ombouwen van reguliere ventilatiesystemen naar een WTW-systeem in bestaande woningen met laag energielabel.
Hier hebben wij diverse oplossingen voor, afhankelijk van de mogelijkheden in uw woning. Dit kan door middel van het aanleggen van toevoerkanalen – zeker handig als de woning toch wordt gerenoveerd – maar het kan ook met bijvoorbeeld het Multi Air Supply systeem van Brink of met de overflowtechnologie van Zehnder. Hiermee verduurzaamt u uw huis snel en eenvoudig door middel van balansventilatie.

 

 

 

De Zehnder ComfoAir Q WTW kan ook worden uitgebreid met een lucht-lucht warmtepomp, De zehnder ComfoClime, hiermee kunt u de lucht koelen én verwarmen.

Nog een aanvulling op een WTW-unit is de ComfoClime lucht-lucht warmtepomp. In de winter brengt ComfoClime extra warmte en in de zomer aangename verkoeling. Extra pluspunt is dat deze warmtepomp geen buitenunit heeft.

 

Duurzame aanvulling op uw bestaande warmtepomp

Als u al een warmtepomp heeft die ook kan koelen is de ComfoPost een aanrader. ComfoPost is een koelbatterij die gevoed kan worden met koud water vanuit de waterpomp. Daarmee wordt de verse, gefilterde toevoerlucht efficiënt gekoeld. En niet alleen gekoeld, de toevoerlucht wordt ook ontvochtigd als de warmtepomp daar het signaal voor geeft. Voor deze optie zijn wel geïsoleerde ventilatiekanalen nodig.

Verduurzamings­mogelijkheden bij u thuis

U leest het: voor iedere situatie is wel een duurzame oplossing. Bent u ook op zoek naar een manier om energie te besparen met uw ventilatiesysteem door uw gewone mechanische ventilatie om te bouwen naar een WTW of balansventilatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij bekijken de huidige situatie in uw woning en bespreken met u de mogelijkheden en het plan van aanpak. Hiervoor ontvangt u dan een vrijblijvende offerte met de bijbehorende documentatie.

Lints Ventilatie: ook voor utiliteiten en bedrijfsruimten

Wilt u een bedrijfsruimte, school, kinderdagverblijf of andere pand voorzien van een energiebesparende WTW-unit? Ook hierin kunnen wij passende oplossingen bieden.

Klantervaring

Wilt u meer weten over de services van Lints Ventilatie of het verduurzamen van uw ventilatiesysteem? Bij Robert Bot hebben wij het Multi Air Supply WTW-systeem van Brink geïnstalleerd. Zijn ervaring met beide leest u hier!

Elke woning en ventilatiesysteem is anders. Daarom hebben wij diverse merken en type ventilatiesystemen in ons assortiment. Wij denken natuurlijk graag met u mee over wat het beste is in uw situatie, zodat ook u kunt genieten van gezonde lucht in uw woning.