Zehnder ventilatie
Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Zehnder ventilatie koelt én verwarmt intuïtief

In de moderne woningen wordt steeds vaker gezocht naar installaties die in elk jaargetijde voor een comfortabel binnenklimaat zorgen. Als officieel installateur kunnen wij hiervoor de Zehnder ClimateSwitch van harte aanbevelen. De ventilatietechniek van Zehnder koelt én verwarmt intuïtief.

Zehnder ventilatie

Zehnder mechanische ventilatie

Er worden hoge eisen gesteld aan ons leefklimaat. Dat een mechanisch ventilatiesysteem in alle ruimtes van een woning of appartement voor voldoende frisse lucht zorgt, lijkt steeds meer een bijzaak te zijn geworden. Nee, een moderne installatie moet naast ventileren ook nog kunnen ontvochtigen, verwarmen en koelen. Daarnaast moet zo’n alles-in-een systeem ook nog eens geruisloos en energiezuinig zijn. Met ClimateSwitch heeft Zehnder een systeem dat aan al deze eisen voldoet.

Zehnder comfoAir Q
Zehnder ventilatie

Het hele jaar door een ideaal binnenklimaat

ClimateSwitch van Zehnder brengt verse lucht in huis. Het geavanceerde ventilatiesysteem filtert ongezonde deeltjes en zorgt voor een perfecte temperatuur en luchtvochtigheid.
De basis van ClimateSwitch is balansventilatie. Die upgrade je eenvoudig met extra opties (add-ons). Zo creëert iedereen op een even efficiënte, comfortabele en energiezuinige manier het hele jaar door het ideale binnenklimaat in alle ruimtes in huis.

Optimaal profijt van balansventilatie

De kern van ClimateSwitch is dus balansventilatie. Dat betekent dat de toegepaste ventilatietechniek zowel kan verwarmen als koelen. De afregeling van een aangename binnentemperatuur in koude winters en hete zomer wordt intuïtief verzorgd vanuit het systeem zelf. Dat wil zeggen dat er vanuit de warmteterugwinningsunit bij kou extra warmte aan de ventilatielucht wordt toegevoegd. Deze warmte wordt voor hergebruik onttrokken aan de lucht van binnen die door het ventilatiesysteem naar buiten toe wordt afgezogen. De onttrokken lucht is dus al op kamertemperatuur en juist dat zorgt voor een goede balans in de verwarming van alle woonvertrekken, slaapkamers, badkamer en toilet. Bovendien scheelt het een hoop in de stookkosten als niet steeds eerst weer de koude ventilatielucht van buiten door de verwarming opgewarmd hoeft te worden.
Bij hele hoge buitentemperaturen wordt de warmtewisselaar tijdelijk omzeild en dat betekent dat de frisse buitenlucht die wordt aangezogen direct via de ventilatieroosters de woning in wordt geblazen. Dat zorgt dus juist weer voor verkoeling. Al is dat natuurlijk niet te vergelijken met een aircosysteem.

Interessante uitbreidingsmogelijkheden

Het energie efficiënt totaalsysteem van Zehnder is dus uit te breiden met een aantal extra opties, zoals ComfoClime & ThermalShield. Hiermee haalt u nog meer uit uw woningventilatie. De warmtepomp ComfoClime zorgt – met verse lucht – voor extra koelte of warmte. Het geïsoleerde systeem ThermalShield verdeelt het efficiënt over de woning. Zo krijgt u de perfecte temperaturen, waar u het nodig hebt. Grote temperatuurverschillen in huis en tocht behoren hiermee tot het verleden. Dat draagt, net als de optimaal afgeregelde luchtkwaliteit in huis, weer bij aan een goede gezondheid en het geeft extra energie.

Voor een installatie van Zehnder bent u bij Lints Ventilatie aan het juiste adres

Gaat u een nieuwe woning bouwen of zoekt u voor het verduurzamen, renoveren of verbouwen van uw huis een totaaloplossing voor ventileren, verwarmen, koelen en ontvochtigen? Dan is de aanschaf van de ClimateSwitch van Zehnder zeker een interessante optie. Als officieel installateur van diverse topmerken zijn wij u graag van dienst voor advies, levering, installatie, onderhoud en service. Neem voor meer informatie of een passende offerte contact met ons op.

Bekijk de Zehnder brochure

Vraag uw Zehnder ventilatie aan