WTW-installatie is na 15 tot 20 jaar aan vervanging toe

Een warmteterugwinningsinstallatie is in feite een geavanceerdere uitvoering van de gewone mechanische ventilatie. Het grootste verschil zit hem in het hergebruik van warmte die aan de vervuilde lucht, die naar buiten wordt afgezogen, wordt onttrokken. Deze restwarmte wordt via een warmtewisselaar aan de gefilterde frisse buitenlucht toegevoegd, die daardoor reeds op kamertemperatuur door de ventilatiekanalen in de woonruimten wordt geblazen. Doordat de woonhuisverwarming veel minder energie verliest aan het opwarmen van de koude ventilatielucht scheelt dat aanzienlijk in de stookkosten.

Door de meer complexe techniek die hiervoor wordt toegepast en de constantie belasting van de WTW-unit is het logisch dat zo’n WTW-installatie na verloop van tijd aan vervanging toe is. Hij gaat meer lawaai maken, heeft minder capaciteit en het energieverbruik gaat omhoog. Dat zijn meestal de belangrijkste indicaties dat de WTW vervangen moet worden.

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Mits het systeem goed wordt onderhouden en de filters regelmatig worden gereinigd of vervangen gaat een WTW-installatie zo’n 15 tot 20 jaar mee.

WTW-unit vervangen: er weer jarenlang tegenaan!

Neem bij twijfel over het functioneren van de WTW-installatie contact met ons op. Onze servicemonteurs inspecteren de oude installatie en voeren metingen uit om te checken of de capaciteit die WTW-installatie levert nog voldoende is. Blijkt dit niet meer het geval te zijn, dan maken wij graag een vrijblijvende offerte waarin we de beste optie qua energiezuinigheid en ventilatiecapaciteit opnemen.
Na goedkeuring van onze offerte vervangen wij de oude versleten WTW-installatie. Aansluitend wordt het nieuwe systeem door ons natuurlijk uitvoerig getest. Tevens geeft onze servicemonteur uitleg over de bediening en de aandachtspunten op het gebied van service, onderhoud en garantie. Zo heeft u weer jarenlang plezier van een optimaal functionerende, stille en energiezuinige WTW-installatie.

Neem voor het bespreken van de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte contact met ons op.

Een greep uit onze WTW-units

Er kunnen nog montagematerialen bij komen, afhankelijk van de situatie. Vervanging van WTW-systemen is maatwerk, er zijn nog meer mogelijkheden qua merk, model en afzuigcapaciteit dan de producten die vermeld staan op de pagina.
Er zijn meer merken en mogelijkheden dan vermeld staat op deze pagina. Neem contact met ons op voor meer informatie over ons assortiment.

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Itho Daalderop
HRU 350

Vanaf € 1.799,-

Energiebesparing en optimale warmteterugwinning creëren? Dat kan dankzij de Itho Daalderop HRU 350 WTW.

 

Met perilex aansluiting mogelijk

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Zehnder ComfoAir Q

Vanaf € 3099,-

De Zehnder ComfoAir is een compacte warmtewinningsunit geschikt voor woonhuizen. De warmteterugwinningsunit van Zehnder is zowel geschikt voor nieuwbouwhuizen als bestaande bouw en is beschikbaar in diverse capaciteiten en uitvoeringen.

 Geen perilex aansluiting mogelijk

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Buva EcoStream

Vanaf € 2300,-

De EcoStream is een revolutionair-, intelligent- en modulair balansventilatie systeem dat gebruik maakt van warmteterugwinning. Deze door BUVA zelf ontworpen WTW-unit is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse woningmarkt en daardoor uniek in zijn soort

Met App bediening

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Orcon HRC 300
EcoMax

Vanaf € 2099,-

Deze Orcon WTW HRC 300 EcoMax is een van de nieuwste warmteterugwinningsunits van Orcon. De HRC EcoMax is het perfecte voorbeeld van een economisch rendement, ook beschikbaar in grotere capaciteit.

Vasco T350-500 Mechanische ventilatie

Vasco
T350-500

Prijs op aanvraag

Deze compacte ventilatie-unit zorgt voor een afzuiging in de zogenaamde natte ruimtes zoals badkamer, wc, wasplaats, bergruimte en keuken. Gelijktijdig wordt verse lucht toegevoerd in woon- en slaapkamers. Tussen de afgevoerde en toegevoerde lucht vindt warmteoverdracht plaats, wat de woning zeer energiezuinig maakt.
Deze unit heeft ultra stille en zuinige gelijkstroom-ventilatoren die geluid tot een absoluut minimum beperken.
Meer informatie volgt.

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Duco Box Energy
Comfort 325

Vanaf € 2.490,-

De DucoBox WTW Energy Comfort is de nieuwste aanwinst van DUCO, waarbij ze aangeven het stilste Systeem D van Europa ontwikkeld te hebben.

 

Geen Perilex aansluiting mogelijk

Vochtsensor optioneel

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Vent-Axia WTW Sentinel Kinetic Advance 350SX

Prijs vanaf € 2799,-

Met de Sentinel Kinetic Advance 350 introduceert Vent-Axia een nieuwe generatie WTW-units. De Kinetic Advanced heeft een lichte en luchtdichte behuizing en een hoog thermisch rendement. De Kinetic Advance 350 is daarbij standaard voorzien van een vorstbeveiliging met elektrische voorverwarmer, vochtsensoren en 93,8% rendement. Met een weerstand van 150 Pa is de maximale airflow van de unit 350m³/h.

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Itho Daalderop
HRU 400

Momenteel niet leverbaar

De Itho Daalderop HRU 400 is de meest krachtige warmtewinningsunit van Itho Daalderop met maar liefst twee vocht- en temperatuursensoren. Deze warmteterugwinningsunit heeft een capaciteit van 400 m³/h bij 200 Pa.

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Brink Flair 

300-400

Prijs op aanvraag

Voor de Flair 300 en Flair 400, is er naast de variant met 4 aansluitingen aan de bovenzijde (4b), ook een toestel met 2 aansluitingen boven en 2 onder (2b/2o) leverbaar. Vooral bij plaatsing op zolder biedt een 2b/2o toestel een aantal belangrijke voordelen, doordat het toevoer- (verse lucht) en het afvoerkanaal (gebruikte lucht) aan de onderzijde van het toestel worden aangesloten.

WTW vervangen: Lints Ventilatie

Wij denken graag met u mee welke warmteterugwinningsunit goed bij u past. Zo zorgen we ervoor dat de ventilatie goed werkt in uw huis en de warmte behouden blijft. Vraag een offerte aan, zodat wij met uw behoeftes mee kunnen denken. 
Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Aanvraag WTW unit vervangen