Onderhoud mechanische ventilatie

In de meeste woningen zit een ventilatiesysteem, zeker als deze woning na 1965 is gebouwd. Het is zeer belangrijk om deze te onderhouden. Uw ventilatie zorgt ervoor dat de vieze lucht uw huis verlaat en er schone lucht de woning in komt. Het is van belang om op regelmatige basis uw ventilatie te onderhouden en schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat uw systeem goed blijft ventileren. Het reinigen van de ventilatiekanalen zorgt ervoor dat er geen stof en vuil ophoopt. Uw ventilatiesysteem voorkomt dat er schimmelgroei in de badkamer ontstaat: het vocht wordt geventileerd waardoor er geen schimmel zal ontstaan. Wanneer u de ventilatie niet tijdig onderhoudt, kan het ventilatiesysteem minder goed werken en kan de luchtkwaliteit van de woning verslechteren. Om ervoor te zorgen dat uw mechanische ventilatie optimaal werkt en blijft werken, adviseren wij u om uw ventilatiesysteem elke twee jaar te onderhouden. Wij helpen u natuurlijk graag bij het onderhoud van uw mechanische ventilatie.

Schone lucht

Uw ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de vieze lucht uw huis verlaat, en weer schone lucht binnen laat. Dit voorkomt dat u last kunt krijgen van gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn, slaapproblemen, longaandoeningen en allergieën. 

Onderhoud mechanische ventilatie

U kunt zelf uw steentje bijdragen om de ventilatie schoner te houden. Denk hierbij aan niet roken in huis, de was buiten drogen, koken met een deksel op de pan en ramen open zetten voor frisse lucht. 

Onderhoudsdiensten

Om uw mechanische ventilatie te onderhouden kunt u verschillende onderhoudsdiensten uitvoeren. Onderstaand vindt u onze diensten en prijzen voor dit onderhoud. Onze prijzen zijn inclusief BTW en voorrijkosten. Wanneer u met uw VvE of meerdere buren een afspraak wilt maken, kunnen we een collectiviteitskorting tot wel €50,- per woning geven. Neem contact met ons op of vraag onze offerte aan.

Groot onderhoud mechanische ventilatie​

€125

€225

Reiniging ventilatie kanalen

€99

€225

Service/storing bezoek

€75

€225

Camera inspectie

€125

€225

Vieze ventilatiekanalen

Vieze kanalen is vast niet het eerste wat in u opkomt wanneer u aan een ventilatiekanaal denkt. Maar toch komt dat vaker voor dan gedacht. De kanalen kunnen best snel vervuild raken in een bewoond huis. Door deze goed te onderhouden, zorgt u ervoor dat u altijd de schoonste lucht in huis haalt. 

Onderhoud mechanische ventilatie aanvragen

Uw ventilatiesysteem schoonmaken is een klus die wij graag voor u klaren. Elke ventilatie heeft een andere behoefte. Onze kenners weten daar alles van en kunnen u daarom altijd van advies voorzien. Maak een afspraak, zodat wij binnenkort bij u aan de slag gaan om de ventilatiekanalen te onderhouden!

Neem contact met ons op