Ventilatie­specialist Drechtsteden

met een persoonlijke aanpak

Zoekt u een ventilatiespecialist in de regio Drechtsteden? Dan bent u bij Lints Ventilatie aan het juiste adres! Wij geven particuliere klanten en VVE in Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Papendrecht, Barendrecht en omstreken, advies en service op maat.
Wij hebben voor ieder ventilatievraagstuk een passende oplossing!

ventilatie specialist

Mechanische ventilatie of WTW-installatie

Een goed functionerend mechanisch ventilatiesysteem of warmteterugwinning-installatie is onmisbaar voor iedere woning en elk appartement. Lints Ventilatie is dé ventilatiespecialist in de Drechtsteden die dat piekfijn voor u in orde maakt. Of het nu gaat om het vervangen van een verouderd ventilatiesysteem of om het installeren van een veel duurzamere en energiezuinige WTW-installatie, onze ervaren en goed opgeleide ventilatiemonteurs maken het netjes en vakkundig in orde.

Ventilatie is verplicht in elke woning

In het Bouwbesluit is opgenomen aan welke eisen op het gebied van ventilatie alle woningen en appartementen in Nederland minimaal dienen te voldoen. Het ‘luchten’ via openstaande ramen, deuren en ventilatieroosters is lang niet toereikend om aan die eisen te kunnen voldoen. In veel woningen hebben wij als ventilatiespecialist Drechtsteden dan ook de afgelopen jaren mechanische ventilatiesystemen geïnstalleerd.
Via een ventilatiebox die meestal op zolder of in een technische ruimte (bijvoorbeeld bij de cv-ketel) is gemonteerd, wordt vervuilde lucht uit de woning gezogen en naar buiten afgevoerd. Door raamroosters of andere aanvoerpunten komt de schone buitenlucht uw woning binnen. 

Bij een WTW systeem wordt de warmte vanuit de woning afgeven aan de gefilterde buitenlucht en via ventilatiekanalen in meerder ruimtes in uw woning ingeblazen. Zo blijft de hoeveelheid schone en zuurstofrijke lucht in uw woning steeds goed op peil.

Ventilatie
met temperatuurbalans

De technische ontwikkelingen staan ook op het gebied van woningventilatie echter niet stil. De afgelopen jaren hebben de ventilatiespecialisten van Lints Ventilatie dan ook al tal van woningen en appartementen voorzien van een modernere, stillere en energiezuinigere WTW-installatie. Dat betreft zowel vervanging van verouderde mechanische ventilatiesystemen als installatie van een compleet nieuw ventilatiesysteem bij nieuwbouw, verbouw, renovatie en verduurzaming van huizen en appartementen.

Het grote verschil van een WTW-installatie ten opzichte van een mechanisch ventilatiesysteem is dat de restwarmte aan de afgezogen lucht van binnen wordt onttrokken. Deze warmte (kamertemperatuur) wordt aan de frisse lucht die van buitenaf wordt aangezogen toegevoegd door de warmtewisselaar. Dit zorgt ervoor dat er frisse lucht in uw woning komt die ook nog eens reeds is voorverwarmd.

Ventilatiesysteem - Lints ventilatie - Logo-streepjes

Verduurzamen woning kan niet zonder modern ventilatiesysteem

Er gaat met een WTW-installatie dus vrijwel geen energie verloren aan het verwarmen van de ventilatielucht. Dat scheelt aanzienlijk in de stookkosten. Bovendien is de temperatuur in alle vertrekken met een WTW-installatie veel meer in balans. Zonder hoge energierekening is het een heel jaar door gewoon lekker behaaglijk in alle ruimtes.

De huidige generatie WTW-units is ook voorzien van een bypass waarlangs op warme zomerdagen de warmtewisselaar wordt omzeild, zodat de koele buitenlucht via filtering direct de woning in wordt geblazen.
Dat brengt dus extra verkoeling in de warmste periode van het jaar.

Installateur én dealer van topmerken in ventilatie

Naast het installeren van compleet nieuwe ventilatiesystemen en het vervangen van kapotte of verouderde ventilatiesystemen van alle bekende merken, kunt u als particulier of VVE ook bij Lints Ventilatie uit Dordrecht terecht voor service, onderhoud en reparatie aan ventilatiesystemen. Van het periodiek reinigen of vervangen van filters en ventielen tot het grondig schoonmaken van de ventilatiekanalen. Zo dragen onze ventilatiemonteurs al jarenlang een steentje bij aan een gezond leefklimaat in de Drechtsteden.

Ventilatiespecialist met een persoonlijke aanpak

Woont u in de regio Drechtsteden of bent u als VVE of woningcorporatie op zoek naar een ervaren en allround installateur die voor ieder ventilatievraagstuk een passende oplossing heeft? Neem dan contact met ons op.
Bij Lints Ventilatie bent u verzekerd van een persoonlijke benadering en korte lijnen waardoor er snel geschakeld kan worden. Ontdek het zelf!

Wat vinden klanten van onze diensten?

Lints Ventilatie
5.0
Gebaseerd op 70 beoordelingen
powered by Google
Henk GeerdinkHenk Geerdink
14:02 20 Oct 22
Nieuwe Zehnder ventilatie unit geheel naar tevredenheid geïnstalleerd. Werk uitstekend gedaan en alles weer schoon opgeleverd.Alleen jammer dat een Zehnder wasemkap niet geleverd en geïnstalleerd konden worden.
Stefan BossonStefan Bosson
11:53 20 Oct 22
Wij hebben onze ventilatie laten onderhouden/reinigen door Lints en zijn zeer te spreken over de service. Vakkundig en meedenkend, al vanaf het eerste contact. Netjes de factuur en werkrapport per mail achteraf toegestuurd. Tot de volgende keer!
Arjen KlaverArjen Klaver
15:09 01 Oct 22
Klantvriendelijk en levert (meer) wat is beloofd. De ventilatie werkt beter als voor de onderhoudsbeurt, dus dat is een goed teken :-).
Annemiek KoelmansAnnemiek Koelmans
11:43 05 Sep 22
Wat een fijn bedrijf! Lints ventilatie heeft bij ons de WTW-installatie vervangen. Vanaf de offerte tot en met de installatie is alles heel prettig verlopen. De monteurs geven veel informatie en afspraak is afspraak. Bij ons werkte de installatie in één ruimte niet goed. Hiervoor zijn ze 2 dagen later teruggekomen met een camera om in de leidingen te kijken en toen is het probleem opgelost. Aanrader!
Wouter A.Wouter A.
11:04 24 Jun 22
Vriendelijk en snel geholpen aan een nieuwe dak/pijpventilator. Alles keurig gereinigd en naar wens.Bedankt
Peter HeijmansPeter Heijmans
11:01 22 Jun 22
Goede service! Afspraak snel via de mail geregeld. Aardige monteur die mechanische ventilatie box kwam installeren. Goede prijs/kwaliteit. Geen bijkomende kosten achteraf. Top!
Piet GiessenPiet Giessen
17:39 20 Jun 22
Goed en snel gewerkt zijn kundig en werken zeer schoon ,erg vriendelijk personeelZeer aan te bevelen
Bobby RaghoenathBobby Raghoenath
08:57 16 Jun 22
Nieuwe mechanische ventilatie naar behoren geïnstalleerd + een goede uitleg van de bediening /werking gehad. Daarnaast meteen een test gedaan op de werking van de vochtsensor. Tijdens de metingen kwamen we erachter dat aanvullende werkzaamheden zoals het inkorten van de badkamerdeur niet noodzakelijk meer is. Dus dat was een meevaller.
Nelly Nijhof-AlblasNelly Nijhof-Alblas
12:14 14 Jun 22
Via google adres gevonden. Werden vriendelijk te woord gestaan en binnen een week was onze oude ventilatiebox tot volle tevredenheid vervangen voor een nieuwe. De monteur werkte zorgvuldig en netjes.
Ed KuijpersEd Kuijpers
18:30 26 Apr 22
Via internet Lints Ventilatie ingeschakeld om onze 24 jaar oude Stork te laten vervangen. Hoewel ze in Dordrecht zitten en wij in Utrecht geen probleem: konden binnen 8 dagen komen. Monteur werkte snel en vriendelijk en ruimde de smurrie die uit de vervuilde kanalen kwam netjes op. Alles werkte perfect met de nieuwe meegeleverde afstandsbediening. Toen hij weg was merkten we echter dat de vaste 3-standenschakelaar niet correct werkte. Blijkbaar was de schakeldraad van onze antieke Stork anders aangesloten. Direct gemaild en binnen 5 minuten telefonisch antwoord: "geen probleem, we komen opnieuw langs". Binnen een paar dagen was het weer goed aangesloten. Perfecte service: Hulde.En ook niet vooraf of met pin betalen, maar gewoon ouderwets een factuur via de mail, die we overigens nog altijd niet hebben. Service gaat bij dit bedrijf duidelijk vóór de afrekening 🙂
Dirk VaanderingDirk Vaandering
07:03 15 Apr 22
We hebben de ventilatiebox laten vervangen en de kanalen laten reinigen. Via internet kwamen we uit bij dit bedrijf en zagen we de positieve reviews. Ondanks dat het bedrijf ca. 3 kwartier bij ons vandaan zit, hebben we ze toch ingeschakeld. En tot hiertoe is het ons zeer goed bevallen. Dit bedrijf is absoluut aan te raden!!
leroy vleroy v
17:04 29 Mar 22
Snelle reactie via de mail. Snel een afspraak kunnen maken voor het reinigen van de ventilatie kanalen. Monteur mooi op tijd en netjes gewerkt. De troep die uit de kanalen komt wordt netjes opgeruimd. Achteraf alles netjes in de mail foto's van de gereinigde kanalen en de ventilatie box/motor. De factuur ook netjes in de mail achteraf.Top service, top bedrijf.
js_loader
ventilatie specialist

Neem contact met ons op