Ventilatie specialist Drechtsteden

met een persoonlijke aanpak

Zoekt u een ventilatie specialist in de regio Drechtsteden? Dan bent u bij Lints Ventilatie aan het juiste adres! Wij geven particuliere klanten en VVE in Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Papendrecht, Barendrecht en omstreken, advies en service op maat.
Wij hebben voor ieder ventilatievraagstuk een passende oplossing!

ventilatie specialist

Mechanische ventilatie of WTW-installatie

Een goed functionerend mechanisch ventilatiesysteem of warmteterugwinning-installatie is onmisbaar voor iedere woning en elk appartement. Lints Ventilatie is dé ventilatiespecialist in de Drechtsteden die dat piekfijn voor u in orde maakt. Of het nu gaat om het vervangen van een verouderd ventilatiesysteem of om het installeren van een veel duurzamere en energiezuinige WTW-installatie, onze ervaren en goed opgeleide ventilatiemonteurs maken het netjes en vakkundig in orde.

Ventilatie is verplicht in elke woning

In het Bouwbesluit is opgenomen aan welke eisen op het gebied van ventilatie alle woningen en appartementen in Nederland minimaal dienen te voldoen. Het ‘luchten’ via openstaande ramen, deuren en ventilatieroosters is lang niet toereikend om aan die eisen te kunnen voldoen. In veel woningen hebben wij als ventilatiespecialist Drechtsteden dan ook de afgelopen jaren mechanische ventilatiesystemen geïnstalleerd.
Via een ventilatiebox die meestal op zolder of in een technische ruimte (bijvoorbeeld bij de cv-ketel) is gemonteerd, wordt vervuilde lucht uit de woning gezogen en naar buiten afgevoerd. Door raamroosters of andere aanvoerpunten komt de schone buitenlucht uw woning binnen. 

Bij een WTW systeem wordt de warmte vanuit de woning afgeven aan de gefilterde buitenlucht en via ventilatiekanalen in meerder ruimtes in uw woning ingeblazen. Zo blijft de hoeveelheid schone en zuurstofrijke lucht in uw woning steeds goed op peil.

Ventilatie
met temperatuurbalans

De technische ontwikkelingen staan ook op het gebied van woningventilatie echter niet stil. De afgelopen jaren hebben de ventilatiespecialisten van Lints Ventilatie dan ook al tal van woningen en appartementen voorzien van een modernere, stillere en energiezuinigere WTW-installatie. Dat betreft zowel vervanging van verouderde mechanische ventilatiesystemen als installatie van een compleet nieuw ventilatiesysteem bij nieuwbouw, verbouw, renovatie en verduurzaming van huizen en appartementen.

Het grote verschil van een WTW-installatie ten opzichte van een mechanisch ventilatiesysteem is dat de restwarmte aan de afgezogen lucht van binnen wordt onttrokken. Deze warmte (kamertemperatuur) wordt aan de frisse lucht die van buitenaf wordt aangezogen toegevoegd door de warmtewisselaar. Dit zorgt ervoor dat er frisse lucht in uw woning komt die ook nog eens reeds is voorverwarmd.

Ventilatiesysteem - Lints ventilatie - Logo-streepjes

Verduurzamen woning kan niet zonder modern ventilatiesysteem

Er gaat met een WTW-installatie dus vrijwel geen energie verloren aan het verwarmen van de ventilatielucht. Dat scheelt aanzienlijk in de stookkosten. Bovendien is de temperatuur in alle vertrekken met een WTW-installatie veel meer in balans. Zonder hoge energierekening is het een heel jaar door gewoon lekker behaaglijk in alle ruimtes.

De huidige generatie WTW-units is ook voorzien van een bypass waarlangs op warme zomerdagen de warmtewisselaar wordt omzeild, zodat de koele buitenlucht via filtering direct de woning in wordt geblazen.
Dat brengt dus extra verkoeling in de warmste periode van het jaar.

Installateur én dealer van topmerken in ventilatie

Naast het installeren van compleet nieuwe ventilatiesystemen en het vervangen van kapotte of verouderde ventilatiesystemen van alle bekende merken, kunt u als particulier of VVE ook bij Lints Ventilatie uit Dordrecht terecht voor service, onderhoud en reparatie aan ventilatiesystemen. Van het periodiek reinigen of vervangen van filters en ventielen tot het grondig schoonmaken van de ventilatiekanalen. Zo dragen onze ventilatiemonteurs al jarenlang een steentje bij aan een gezond leefklimaat in de Drechtsteden.

Ventilatiespecialist met een persoonlijke aanpak

Woont u in de regio Drechtsteden of bent u als VVE of woningcorporatie op zoek naar een ervaren en allround installateur die voor ieder ventilatievraagstuk een passende oplossing heeft? Neem dan contact met ons op.
Bij Lints Ventilatie bent u verzekerd van een persoonlijke benadering en korte lijnen waardoor er snel geschakeld kan worden. Ontdek het zelf!

Wat vinden klanten van onze diensten?

Arie en Judith
Arie en Judith
27 Maart 2023
Snel, vakkundig en fijn geholpen door de monteur van Lints Ventilatie. Denkt met je mee en geeft goede adviezen. Onze ventilatiebox is nog nooit zo stil geweest. Wij zijn heel tevreden over Lints Ventilatie.
Arie van Walraven
Arie van Walraven
27 Maart 2023
Twee oude mechanische ventilatie units laten vervangen door nieuwe exemplaren. Keurig vervangen en 'fatsoenlijke' prijs, aan te bevelen .....
Dennis Agusi
Dennis Agusi
19 Maart 2023
Top gedaan! Goede communicatie en komen de afspraken netjes na.
Max Spiering
Max Spiering
17 Maart 2023
Aanrader. Goede communicatie, vriendelijke mensen, goede prijs, klus was snel geklaard en alles heel netjes achtergelaten. Helemaal tevreden.
ada van Hoven
ada van Hoven
16 Maart 2023
Gevraagd om een afspraak via de website, binnen 24 uur bericht terug. Afspraak ingepland. Monteur kwam op tijd. Vroeg om kleine rondleiding Werkt rustig door. Maakt alles keurig schoon. Legde uit wat de invoer en uitvoer was voor de filters, zodat ik nu weet waar het speciale F7 filter in moet om allergieën te verminderen.
Peter de Leng
Peter de Leng
13 Maart 2023
Snel en deskundig geholpen door een vriendelijke onderhoudsman
Werner Vrind
Werner Vrind
5 Maart 2023
vervanging van het ventilatie systeem is vlot en netjes gedaan.
john houniet
john houniet
3 Maart 2023
Professionele en zeer vriendelijke monteur. Gaf goed advies en tips, zeker aanrader.
Finmar B
Finmar B
3 Maart 2023
Zeer fijn professioneel en meedenkend bedrijf. Goed advies en goede monteurs.
ventilatie specialist

Neem contact met ons op