Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden
Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Geen seconde spijt gehad!

Voor het onderhoud aan de ventilatiesystemen in de 94 koopappartementen aan de Eric Kropstraat in Rotterdam was het bestuur van VvE Statendam op zoek naar een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. In samenwerking met het vastgoedadviesbureau van de VvE Statendam kwam het bestuur uit bij Lints Ventilatie. “Het voelde vanaf het allereerste contact gelijk goed”, vertelt Ernst Heijkoop, binnen de VvE verantwoordelijk voor de Onderhoudscommissie (OHC).

Zorgvuldige selectie voor ventilatieservice

De appartementen zijn 28 jaar geleden gebouwd en 5 jaar geleden zijn alle koopappartementen voorzien van een Zehnder Comfo‎Fan S ventilatie-unit. “Als bestuur hechten wij veel waarde aan een goed onderhouden ventilatiesysteem en ook de appartement-eigenaren stemden in meerderheid in met het voorstel om het onderhoud collectief te regelen. Samen met ons vastgoedadviesbureau hebben wij uit meerdere partijen die offerte hadden uitgebracht Lints Ventilatie geselecteerd. Van die keuze hebben wij geen seconde spijt gehad”, stelt Ernst.

ventilatie Vve

Communicatief sterk en heel flexibel

Het pakket van eisen voor dit werk was door de OHC al in grote lijnen uitgewerkt. In grote lijnen kwam dat neer op het grondig reinigen van alle ventilatiekanalen en een servicebeurt voor alle afzonderlijke systemen in de appartementen.

Zehnder Comfofan S

“Als bestuur hechten wij veel waarde aan een goed onderhouden ventilatiesysteem en ook de appartement-eigenaren stemden in meerderheid in met het voorstel om het onderhoud collectief te regelen. Samen met ons vastgoedadviesbureau hebben wij uit meerdere partijen die offerte hadden uitgebracht Lints Ventilatie geselecteerd. Van die keuze hebben wij geen seconde spijt gehad”, stelt Ernst.

Wilt u meer weten over de ventilatiemogelijkheden voor VvE’s?
Neem dan contact met ons op.

Specificaties

Systeem
Mechanische ventilatie
Klant
VvE
Plaats
Rotterdam

Ernst: “Meteen al bij de voorbereiding nam Lints Ventilatie de regie. Alle bewoners werden door hen via een brief geïnformeerd over de aanstaande werkzaamheden. In het kader van de privacy werd de bewoners gevraagd om zelf met Lints Ventilatie contact op te nemen voor het plannen van een afspraak. Bewoners konden zelf aangeven welke van de 3 geplande dagen hen het beste schikte. Daarna werden er door Lints nog twee uitloopdagen georganiseerd voor extra keuze-opties. Die flexibiliteit is kenmerkend voor de hele aanpak van Lints Ventilatie.”

Mechanische ventilatie is weer tiptop in orde

De hele operatie in appartementencomplex Statendam werd in november 2022 uitgevoerd. “De werkzaamheden werden afgetrapt met een kick-off meeting waarbij een afvaardiging van het bestuur van onze VvE, ons vastgoedadviesbureau en het team ventilatiemonteurs van Lints met elkaar kennismaakte en de werkmethodiek nog even goed werd afgestemd.”

Het voelde vanaf het allereerste contact gelijk goed

“Mede door de goede communicatie en gedegen voorbereiding kon de strakke planning worden aangehouden. Het grootschalig onderhoud verliep vlotjes en van de bewoners ontvingen wij louter positieve reacties over de klantvriendelijkheid en kundigheid van het serviceteam van Lints Ventilatie.
Alles is gereinigd, nagekeken, getest en afgesteld. De hele mechanische ventilatie in de appartementen kan er nu dus weer jaren tegen. Ik kan vanuit onze eigen ervaring de service van Lints Ventilatie met een gerust hart aanbevelen bij andere VvE’s”, aldus Ernst.

Ventilatie advies op maat

Elke woning en ventilatiesysteem is anders. Daarom hebben wij diverse merken en type ventilatiesystemen in ons assortiment. Wij denken natuurlijk graag met u mee over wat het beste is in uw situatie, zodat ook u kan genieten van gezonde lucht in uw woning.