Gezondheidsklachten door slechte ventilatie

Onderzoek toont aan dat verkeerde CO2- en luchtvochtigheid niveaus vaak oorzaak zijn van gezondheidsklachten thuis, op scholen, kantoren en andere ruimtes. Veelgenoemd zijn vermoeidheid, hoofdpijn, en droge of geïrriteerde ogen. Een gebrek aan (goede) ventilatie is hierbij de grootste en vaak enige boosdoener.

Voor een gezond binnenklimaat, met goede luchtkwaliteit, is het belangrijk om goed te ventileren. Richtlijnen voor CO2 in binnenruimtes zijn:

400 tot 800 ppm is goed (±400 is het niveau van de buitenlucht).
800 tot 1200 is medium.
1200+ is slecht (1200 is echt de limiet voor binnen-lucht, ventileren is noodzakelijk).

Gezondheidsklachten door slechte ventilatie

Lints ventilatie

Elke woning en ventilatiesysteem is anders. Daarom hebben wij diverse merken en type ventilatiesystemen in ons assortiment. Wij denken natuurlijk graag met u mee over wat het beste is in uw situatie, zodat ook u kan genieten van gezonde lucht in uw woning.

Het Bouwbesluit gaat uit van een bepaalde luchtverversingsgraad waar ook natuurlijk ventileren kan worden meegenomen (het openen van ramen en deuren). Dit natuurlijke ventileren kan in de winter problemen opleveren, hierom is een goede mechanische ventilatie van groot belang.

Richtlijnen voor luchtvochtigheid in binnenruimtes.
Op basis van wetenschappelijk onderzoek worden de volgende richtlijnen gevolgd voor luchtvochtigheid:
Tussen de 40% en 60%: perfect.
Onder de 40%: te laag, de lucht is te droog. Dit resulteert snel in droge ogen, vooral voor lensdragers.
Boven de 60%: te hoog, de lucht is te vochtig. Dit is slecht voor de longen en veroorzaakt schimmels in de ruimte.

Wat te doen bij te hoge waarden?

Lints Ventilatie kan u hierbij helpen, naast het plegen van periodiek onderhoud kunnen we uw systeem vraaggestuurd maken. Wij hebben moderne ventilatie-units met sensoren die het Co2 en vochtgehalte in uw woning continu meten. Is er een waarde verhoogd? Dan schakelt het systeem automatisch een tandje hoger totdat de normaal grens weer is bereikt!!

Voor meer informatie kunt u ons een berichtje sturen via onze contact pagina op mailen naar info@lintsventilatie.nl