Brink Sonair
Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Brink staat voor excellente lucht in huis, dag in dag uit!

Binnen de topmerken die Lints Ventilatie als dealer mag vertegenwoordigen neemt Brink een speciale plaats in. De ventilatiesystemen van deze Nederlandse fabrikant zijn even innovatief als duurzaam en energiezuinig. Veel toegepaste ventilatiesystemen zijn de Brink Sonair en de modellen uit de Flair-serie.

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Brink ventilatie: ontwikkelt vanuit Hollandse nuchterheid

Brink kijkt bij het ontwikkelen van nieuwe ventilatie-oplossingen met Hollandse nuchterheid naar de realiteit van alle dag. Als je weet dat iedereen circa 25.000 keer per dag in- en uitademt en beseft dat de gemiddelde mens 80% van de tijd in huis doorbrengt, dan kom je snel tot de conclusie dat alleen al daarom goed ventileren essentieel is. Zeker als je daarbij ook de effecten van koken, douchen, toiletgebruik en het stoken van houtkachels of openhaarden nog optelt en rekening houdt met de zeer goed geïsoleerde woningen van tegenwoordig.
Brink houdt bij het ontwerpen en fabriceren van hun ventilatiesystemen met al deze facetten rekening.
Brink ventilatie Sonair

Brink Sonair:
ventileren met de ramen dicht

Je staat er wellicht niet bij stil, maar voor veel woningen en appartementen is het door omstandigheden vrijwel onmogelijk om ramen of deuren open te zetten voor het binnenlaten van frisse lucht. Denk alleen maar aan de woongebieden dichtbij zware industrie, langs spoorwegen of in de buurt van vliegvelden.

Een slechte luchtkwaliteit en een hoop lawaai staan op die locaties natuurlijke ventilatie in de weg. Met de Sonair biedt Brink een ventilatiesysteem dat voor dit soort situaties dé ideale oplossing is. Het is een compacte, decentrale ventilatie-unit die geluid en vieze lucht buiten houdt en elke ruimte in huis voorziet van gezonde ventilatielucht.
De maximale capaciteit van de Sonair is 150m3/h Deze capaciteit is ideaal om bijvoorbeeld na een feestje of na hele warme dagen even lekker ‘te luchten’. Het systeem is ook in een hogere stand fluisterstil en de filtering zorgt voor een gegarandeerd gezonde luchtkwaliteit.

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden
Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Brink Flair: altijd voldoende ventilatiecapaciteit

Met één van de modellen uit de Flair-serie van Brink bent u verzekerd van balansventilatie met warmteterugwinning van hoge kwaliteit. Alle uitvoeringen zijn compact en flexibel in te passen in elke woning, ieder appartement of studentenhuis.
Qua capaciteit is er keuze uit maar liefst vijf uitvoeringen, variërend van 200, 300, 400, 450 en 500m3/h. Met de Brink Flair hoeft u dus nooit te twijfelen of er wel voldoende frisse lucht in de woonvertrekken binnenkomt. Omdat de warmte uit de woning (kamertemperatuur) in de warmtewisselaar wordt toegevoegd aan de schone buitenlucht is ook de temperatuur overal behaaglijk en bespaart u aanzienlijk op de stookkosten.

De Flair 300 en 400 kunnen bovendien worden uitgebreid met een zogenoemde enthalpiewisselaar. Deze technologie zorgt er ,door toevoer van koude en droge buitenlucht in winterse omstandigheden en de afvoer van vochtigere binnenlucht, voor dat binnen de relatieve vochtigheid geleidelijk daalt. Met een enthalpiewisselaar wordt een deel van het afgevoerde vocht overgedragen aan de frisse lucht die via de ventilatie de woning binnen komt. Het reguleren van voldoende luchtvochtigheid draagt in hoge mate bij aan het wooncomfort en het is zeker bevorderlijk voor mensen die gevoelig zijn voor luchtweginfecties, kortademigheid of spier- en gewrichtsklachten.
Dat alle modellen uit de Flair-serie van Brink standaard bediend kunnen worden met een handige app is wat ons betreft de kers op de taart.

Multi Air Supply en decentrale WTW

Brink heeft de ambitie om iedereen de meest excellente lucht te bieden die er is. Tevens wil deze Nederlandse fabrikant van ventilatiesystemen een bijdrage leveren aan het verduurzamen van het woningbestand. Om dit te bereiken heeft Brink de Mutli Air Supply ontwikkeld. Dit unieke ventilatieconcept kan in elke nieuwe of bestaande woning worden toegepast.
Kern van dit concept is de slimme Indoor Mixfan met actieve CO2-sturing die zorgt voor een optimale luchtkwaliteit in elke ruimte. De Indoor Mixfan is een mengventilator die wordt geplaatst boven de binnendeur of in de tussenmuur van de overloop/hal en de slaap- of woonkamer. De mengventilator is voorzien van een kleine, stille, energiezuinige ventilator en een CO2-meter. Op basis van het CO2-percentage voert de Indoor Mixfan actief gebruikte lucht uit de ruimte af. Vanuit de hal en de overloop wordt dezelfde hoeveelheid lucht vervolgens automatisch toegevoerd.

Lints Ventilatie is specialist in Brink ventilatiesystemen

Voor aanschaf, installatie, service en onderhoud van Brink ventilatiesystemen bent u bij Lints Ventilatie aan het juiste adres. Wij zijn niet voor niets dealer van dit Nederlandse topmerk!
Neem voor meer informatie contact met ons op.

Bekijk de Brink brochure

Vraag uw Brink ventilatie aan