Orcon ventilatie
Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Orcon houdt het binnenklimaat altijd in balans

Bij Lints Ventilatie zijn wij blij dealer en installateur te mogen zijn voor het topmerk Orcon. De ventilatiesystemen van Orcon blinken namelijk uit op het gebied van ventileren in combinatie met balansverwarming. De HRC-EcoSmart van Orcon is één van de paradepaardjes op het gebied van vraaggestuurd en op basis van CO2 gemeten waarden afgeregelde balansventilatie.

Orcon mechanische ventilatie

Uniek 2-zonesysteem

De HRC-reeks van Orcon zet met de EcoSmart een volgende stap in zoneventilatie op basis van de actuele luchtkwaliteit. Concreet draait het om een in 2 zones verdeeld systeem, waarbij er 1 CO2 sensor in de woonkamer en 1 CO2 sensor in de hoofdslaapkamer wordt geplaatst. Deze sensoren meten continu de luchtkwaliteit in beide vertrekken. De data wordt draadloos verzonden naar de WTW-unit. Die zorgt er op zijn beurt voor dat de op dat moment gevraagde luchtdebiet fluisterstil op de juiste plaats in de woning wordt ingeblazen.
Ook wordt er hierbij gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘smart control’ met ellipsvormige klep, voor een extra hoog comfort.
Orcon mechanische ventilatie
Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Eenvoudig te installeren

De draadloos met elkaar communicerende sensoren, het toestel en de kleppen zorgen ervoor dat een innovatief ventilatiesysteem van Orcon relatief eenvoudig te installeren is. Er hoeven immers geen extra kabels getrokken worden. Bovendien zijn de kleppen voorzien van een volledig doorzichtige behuizing waardoor de kleppositie altijd te zien is. Ook dat vergemakkelijkt de installatie en het onderhoud. Door de flexibele toepasbaarheid wordt er ook bij woningrenovatie, het verduurzamen van woningen of het vervangen van een oud ventilatiesysteem vaak voor de Orcon HRC-EcoSmart gekozen.

Hoog thermisch rendement

Net als de HRC-EcoMax en MaxComfort biedt ook de EcoSmart de hoogste thermische rendementen in de markt. Tel daarbij op het hoogste A+ energielabel, een ingebouwde vochtsensor, een laag geluidsniveau en een modulerende 100% bypass, en het is duidelijk waarom steeds meer van onze klanten voor vraaggestuurde zoneventilatie van Orcon kiezen.

Met Ocron haalt u iets goeds in huis

Zoekt u voor uw nieuwe woning of appartement een toekomstbestendig ventilatiesysteem? Gaat u uw woning renoveren, verbouwen of verduurzamen, of is uw oude ventilatiesysteem aan vervanging toe? Dan zou de slimme, stille en energiezuinige HRC-EcoSmart van Orcon ook voor ú zo maar eens de meest ideale oplossing kunnen zijn. Neem voor meer informatie of een passende offerte contact met ons op.

Bekijk de Orcon brochure

Vraag uw Orcon ventilatie aan