duco ventilatie
Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Bij DUCO staat een gezond binnenklimaat op nummer 1

In de ranglijst met duurzame en innovatieve ontwikkelaars van producten die bijdragen aan een gezond binnenklimaat staat de Belgische firma DUCO zeker hoog genoteerd. Bij de bekende merken die Lints Ventilatie als dealer vertegenwoordigt mag DUCO dan ook natuurlijk niet ontbreken.

Duco ventilatie

Ventilatie van A tot Z

DUCO Ventilation & Sun Control werd opgericht in 1991. Het bedrijf is door de jaren heen uitgegroeid tot een toonaangevende producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen die op een natuurlijke manier een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat garanderen. Naast een range aan producten voor natuurlijke ventilatie omvat het leveringsprogramma van DUCO ook complete systemen voor mechanische ventilatie en WTW-installaties.

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden
duco-box energy

DUCO ventilatie
past in elke woning

In veel woningen die zijn voorzien van mechanische ventilatie hangt de DucoBox Silent, Reno of Focus. Al deze systemen hebben hun eigen onderscheidende kwaliteiten. Zo is de DucoBox Reno uitermate geschikt om toe te passen bij het renoveren of verbouwen van woningen. Het inbouwen en inregelen van dit type ventilatiebox is heel eenvoudig.
Dat geldt overigens ook voor de DucoBox Silent, de standaardversie van de afvoerbox met akoestische demping, zonder klepsturing. Bij dit type is er bovendien de keuze tussen box-sensoren of ruimtesensoren, allebei op basis van CO2- en/of vochtmetingen.
De DucoBox Focus beschikt standaard over zeven aansluitingen (ø 125 mm) die allemaal optioneel voorzien kunnen worden van klepsturing. Deze klep kan zeer snel en eenvoudig in de afvoerbox zelf geïntegreerd worden. Dat betekent dus dat, zodra de kleppen geïnstalleerd zijn en de afzuigventilator volledig afgesloten is, er van buitenaf niets meer zichtbaar is. Bovendien regelt de DucoBox de kleppen zeer snel en efficiënt in.
Het spreekt voor zich dat de DucoBox Focus met name in grotere woningen met meerdere vertrekken wordt toegepast.

DucoBox Energy, de nieuwe norm in balansventilatie

Ook op het gebied van vraaggestuurde WTW-installaties biedt DUCO met de DucoBox Energy Comfort (Plus) en de DucoBox Energy Premium prima opties.
De vraagsturing van de DucoBox Energy Comfort zorgt voor een intelligente én energiezuinige werking. Samen met de slimme vraagsturing op basis van CO2 en vocht zorgen de dynamische luchtverdeelfilters voor een uitzonderlijk rendement binnen dit compacte toestel. De unit is compact en weegt slechts 21kg.

De DucoBox Energy Premium is zowel verkrijgbaar in een 1-zone als een 2-zone variant. Door de unit optioneel van een geïntegreerde 2-zoneregeling met vraagsturing op basis van CO2, vocht en tijd te voorzien, wordt een optimaal energetisch rendement bereikt. De dag- én nachtzone worden immers via een ingebouwde klep afzonderlijk aangestuurd, wat de hoogste energiewinst en een groen A+ energielabel met zich meebrengt.

Duco RoofFan, ideaal voor VVE’s

Lints Ventilatie verzorgt ook de installatie, service en onderhoud van ventilatiesystemen voor VvE’s. Ook voor deze doelgroep heeft DUCO met de Duco RoofFan een interessante oplossing. Dit is een drukgestuurde dakventilator met een afvoercapaciteit tot 3000 m³/h bij 150 Pa (RoofFan 3000) of 1800 m³/h bij 150 Pa (RoofFan 1800). De Duco RoofFan zorgt voor een collectieve afvoer binnen DUCO’s Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen (VNV). De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in gestapelde woningbouw.
In combinatie met de Intelli Air Valve of iAV biedt de Duco RoofFan dé oplossing voor het eerste compleet vraaggestuurde collectief systeem. Op één systeem kunnen maximaal 15 appartementen worden aangesloten.

Lints Ventilatie: DUCO dealer en installateur

Naast levering en installatie van alle genoemde DUCO mechanische ventilatiesystemen, vraaggestuurde WTW-installaties en balansventilatie voor woningen en appartementen, kunt u bij Lints Ventilatie ook terecht voor de aanschaf van losse onderdelen, zoals boxen, aansluit- en bevestigingsmateriaal, ventielen, sensoren en filters. Voor levering, service en onderhoud hanteren wij als dealer de garantievoorwaarden van DUCO.
Neem voor advies, informatie of een passende offerte contact met ons op.

Bekijk de Duco brochure

Vraag uw Duco ventilatie aan