BUVA ventilatie
BUVA ventilatie

BUVA biedt oer-Hollandse kwaliteits­ventilatie

Net na de Tweede Wereldoorlog (in 1946) richten de Rotterdammers Johan Bubberman en Piet Vaarties onder de naam BUVA een eigen bedrijf op. De onderneming richtte zich in eerste instantie op de verkoop van ijzerwaren en gereedschap. Daar was in verband met de wederopbouw in de regio Rotterdam immers veel vraag naar. Later ontwikkelde BUVA zich als een innovatieve ontwikkelaar een producent van afbouwcomponenten en ventilatiesystemen. Lints Ventilatie is met trots dealer van BUVA mechanische ventilatiesystemen en BUVA WTW-balansventilatie.

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

BUVA Q-Stream mechanische ventilatie

Aan alles wat BUVA op het gebied van mechanische ventilatie en WTW-units ontwerpt en produceert is te merken dat er vanuit de dagelijkse praktijk gedacht en gehandeld wordt. Al in de jaren zestig had men bij BUVA bijvoorbeeld al het belang van goede ventilatie in woningen ontdekt, Wat destijds begon met de productie en levering van ventilatieroosters en eenvoudig te monteren wand- en raamventilatoren, groeide stap voor stap uit naar de ontwikkeling en productie van mechanische ventilatiesystemen.
De Q-Stream evolution is op het gebied van vraaggestuurde mechanische ventilatie het paradepaardje van BUVA. Dit ventilatiesysteem is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse woningmarkt. In tal van woningen en appartementen zorgt de BUVA Q-Stream evolution het hele jaar door voor voldoende frisse lucht in alle vertrekken. De degelijkheid en beperkte onderhoudsbehoefte van zowel de ventilatie-unit als de bediening en andere losse componenten dragen zeker bij aan de populariteit van BUVA mechanische ventilatiesystemen. Dat geldt ook voor de goede betaalbaarheid en beschikbaarheid van filters en losse onderdelen voor onderhoud en reparatie.

BUVA EcoStream WTW-balansventilatie

Na de invoering van natuurlijke ventilatie volgde de ontwikkeling van mechanische ventilatiesystemen die zorgen voor het aanvoeren van frisse buitenlucht en afvoeren van vieze lucht vanuit bijvoorbeeld de keuken, badkamer en toilet. De BUVA EcoStream gaat nog een aantal stappen verder. Dit ventilatiesysteem maakt gebruik van warmteterugwinning. In de warmtewisselaar in de WTW-unit wordt de warmte aan de afgezogen lucht onttrokken en deze warmte wordt vervolgens weer aan de frisse gefilterde lucht die van buiten wordt aangezogen toegevoegd. Dit zorgt voor een constant goede luchtkwaliteit zonder noemenswaardige temperatuurswisselingen. De kamertemperatuur en luchtkwaliteit zijn warmteterugwinning altijd goed in balans. Vandaar ook dat er bij een systeem zoals de BUVA EcoStream wordt gesproken over balansventilatie. Omdat er niet steeds opnieuw koude ventilatielucht opgewarmd hoeft te worden zorgt het voor minder temperatuurschommeling en een aanzienlijke besparing in de stookkosten.

Handige bediening via de EcoStream-App

Ook op het gebied van bedieningsgemak is BUVA goed met de tijd meegegaan. Via een geïntegreerde Wifi- en Bluetoothmodule kan de BUVA EcoStream WTW-balansventilatie via de handige EcoStream-App op smartphone en/of tablet bediend worden. Deze extra functionaliteit maakt het ook mogelijk om het systeem na installatie via Bluetooth en zonder Wifi-netwerk in te regelen.

Ga voor BUVA ventilatiesystemen naar Lints Ventilatie

Het installeren, inregelen, bedienen en onderhouden van haar ventilatiesystemen is door BUVA bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden. Iedereen die een beetje handig is kan dat dus in principe zelf doen. Maar voor bijvoorbeeld het berekenen van de noodzakelijke ventilatiecapaciteit, het bepalen van de meest geschikte plaats voor de montage van de ventilatiebox, de aanleg van ventilatiekanalen en het plaatsen van de ventilatieventielen is het echter verstandig om daar onze ventilatiespecialisten voor in te schakelen. Dat geldt overigens ook voor service, reparatie, onderhoud en garantiegevallen voor woningbezitters en VvE’s.
Lints Ventilatie staat als BUVA-dealer altijd graag voor u klaar. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Bekijk de BUVA brochure

Vraag uw BUVA ventilatie aan