Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden
Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Lints Ventilatie kan ik bij iedereen aanbevelen!

Robert Bot kocht ruim 20 jaar geleden een hoekwoning in Zwijndrecht die in 1966 gebouwd is. In 2008 begon hij met het stap voor stap verduurzamen van zijn huis. In 2021 heeft hij een projectplan gemaakt om de woning verder klaar te maken om de komende 20 jaar veilig, comfortabel en tegen lage vaste kosten te kunnen wonen. Een onderdeel uit het plan was de aanschaf en installatie van een Brink Multi Air Supply WTW-systeem. “Lints Ventilatie heeft dat voor mij keurig in orde gemaakt”, vertelt Robert.

Leren, begrijpen en toepassen

Met een technische mbo-opleiding op zak is Robert het werkzame leven ingerold. “Mijn levensmotto is altijd geweest: leren, begrijpen en toepassen. De karaktereigenschappen die mij tijdens mijn loopbaan tot het niveau van hoger management bij AkzoNobel hebben gebracht, benut ik nu nog steeds bij het optimaal verduurzamen van mijn woning. Dat is een soort van missie geworden waar ik met veel plezier al talloze uren aan gewerkt heb.
Om de kosten te beperken doe ik zoveel mogelijk zelf, maar het hoger gekwalificeerde vakwerk, zoals het monteren van een geavanceerd warmteterugwinningssysteem, laat ik graag aan specialisten over.”

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Brink Multi Air Supply WTW-systeem

In deze bestaande woning vormt het trappenhuis de ventilatiekolom, waarbij er WTW luchtinstroom plaatsvindt in het trappenhuis en twee slaapkamers op de tweede verdieping. De CO2 vervuilde lucht wordt afgevoerd via de afzuigpunten in de woonkamer en op elke verdieping via de toiletten en badkamer.
De installatie is onderdeel van een totaal programma om de variabele energiekosten zoveel mogelijk te verminderen op een maximaal comfortniveau en de woning te voorzien van een nieuw energielabel volgens NTA8800 op niveau B.

Wilt u meer weten over dit soort energiezuinige ventilatiesystemen?
Neem dan contact met ons op.

Specificaties

Systeem
WTW-systeem
Klant
Particulier
Plaats
Zwijndrecht

Een ventilatiesysteem waar je energie van krijgt

Na tal van woningaanpassingen, zoals het aanbrengen van muur- en vloerisolatie en het plaatsen van zonnepanelen op het dak, is in 2021 het plan gemaakt voor de volgende grote stap: het installeren van een hybride warmtepomp, vloerverwarming, passieve koeling door middel van nachtventilatie, aanbrengen van zonwering, optimaliseren van de isolatieschil en daarbij te investeren in een meer duurzaam en energiezuinig ventilatiesysteem.

“Tijdens de coronapandemie heb ik diverse webinars gevolgd om me in deze materie te verdiepen. Het principe van een warmteterugwinningsunit spreekt mij aan. Doordat de warmte aan de afgevoerde lucht wordt onttrokken en wordt hergebruikt voor het verwarmen van de frisse lucht die van buitenaf wordt aangezogen, bespaar je heel veel stookkosten. Bovendien kun je de temperatuur in de verschillende ruimtes in je woning veel constanter op een aangenaam peil houden.
Ook niet onbelangrijk is de luchtkwaliteit die gefilterd in de woning wordt geblazen. Nadat de specialisten van Lints Ventilatie bij mij de nieuwe WTW-unit hadden geplaatst merkte ik al snel dat ik door de optimale aanvoer van frisse lucht veel beter slaap en me ook gewoon energieker voel als ik in huis bezig ben.”

Gericht investeren in terugdringen vaste lasten

Robert merkt dus al gelijk de voordelen van zijn nieuwe Brink Multi Air Supply WTW-systeem “Als je met een pensioen, dat niet mee ontwikkelt bij alle kostenstijgingen, rond moet komen is het wel zo handig om je vaste lasten zo laag mogelijk te krijgen. Door alle aanpassingen die zijn gedaan verbruik ik nog maar een fractie van het dure aardgas en ook veel minder stroom.
Ik overweeg nu nog de aanschaf van een thuisaccu waarin ik de groene stroom van mijn zonnepanelen als buffer op kan slaan. Dat is alvast voor het moment dat de salderingsregeling in zijn geheel komt te vervallen en je dus niks meer terugkrijgt voor de stroom die je terug levert. Dat wordt nu met dat energiezuinige Brink Multi Air Supply WTW-systeem alleen nog maar interessanter.”

Samenwerken met Lints Ventilatie voelde meteen vertrouwd

Bij het zoeken naar een gespecialiseerd bedrijf uit de regio Dordrecht dat hem zou kunnen helpen met advies, levering en installatie van een warmteterugwinningsinstallatie kwam Robert bij Lints Ventilatie uit. “Hun website zag er keurig uit en ik vond direct de informatie waar ik naar op zoek was. Vanaf het eerste persoonlijke contact was er een prima klik. Men kwam ook meteen met een heldere uitleg en met bruikbare adviezen. Hun professionaliteit en expertise kwam ook tot uiting bij de levering en installatie van de nieuwe WTW-installatie. Ik heb veel respect voor de mannen die toch maar in een beperkte werkruimte zo’n installatie moeten plaatsen. Alles werd keurig netjes opgeruimd en men nam alle tijd om mij wegwijs te maken in de bediening en om mij te wijzen op de behoefte aan periodiek onderhoud en service.
Ik kan Lints Ventilatie echt bij iedereen aanbevelen”, aldus Robert Bot.

Ventilatie advies op maat

Elke woning en ventilatiesysteem is anders. Daarom hebben wij diverse merken en type ventilatiesystemen in ons assortiment. Wij denken natuurlijk graag met u mee over wat het beste is in uw situatie, zodat ook u kan genieten van gezonde lucht in uw woning.