wtw-installatie en gezondheid
Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

WTW-installatie: een zegen voor mensen met zwakke gezondheid

In een eerder artikel hebben wij de gunstige effecten van mechanische ventilatie en WTW-installaties voor onze gezondheid al benoemd. Deze keer zoomen we in op wat de specifieke voordelen zijn voor mensen met een broze gezondheid.

Ventilatiesysteem - Lints ventilatie - Logo-streepjes

Grote impact op luchtkwaliteit

Een goed functionerend ventilatiesysteem is voor ieder mens een weldaad, maar voor mensen die bijvoorbeeld lijden aan astma, chronische bronchitis of de longziekte COPD, kun je een warmteterugwinningsinstallatie (WTW) gerust onder de eerste levensbehoeften scharen. Dat geldt overigens ook voor mensen die veel last hebben van hooikoorts.
In een WTW-unit zitten filters die grove stofdeeltjes, pollen, stuifmeel en fijnstof uit de aangevoerde buitenlucht filteren. Via de ventilatiekanalen komt in alle vertrekken van een woning dus gezuiverde lucht binnen. Van mensen waar wij zo’n ventilatiesysteem hebben geïnstalleerd horen we enthousiaste verhalen over wat dat doet met hun gezondheid en wooncomfort. Ook slaapt men naar eigen zeggen stukken beter.
Een WTW-installatie geeft mensen letterlijk meer lucht en dus extra energie.

Uitgebalanceerde behaaglijke binnentemperatuur

Naast een perfecte luchtkwaliteit zorgt een WTW-installatie ook voor een betere balans in de binnentemperatuur in alle ruimtes. Dat komt doordat de warmte aan de afgezogen vieze lucht wordt onttrokken en later weer aan de aangezogen frisse buitenlucht wordt toegevoegd. De frisse ventilatielucht neemt daardoor automatisch de binnentemperatuur aan. Dat scheelt niet alleen veel in de stookkosten, maar het stelt bewoners met een broze gezondheid, zoals chronische spierpijn, gewrichtspijn, reuma, rugklachten of ouderdomsverschijnselen niet langer bloot aan grote temperatuurswisselingen en tocht.
Bovendien horen wij van onze klanten dat ze na de installatie van een WTW-installatie veel beter slapen en minder pijnklachten hebben.

Voeg kwaliteit toe aan je dagelijks leven, kies voor goede ventilatie!

Om voor nu, maar zeker ook voor de verdere toekomst verzekerd te zijn van een goed functionerende WTW-installatie is tijdig en zorgvuldig uitgevoerd onderhoud essentieel. Zeker voor mensen met de hierboven genoemde gezondheidsklachten is het belangrijk dat een goede luchtkwaliteit en uitgebalanceerde binnentemperatuur gewaarborgd zijn.
Naast de installatie en montage van nieuwe ventilatiesystemen kunt u bij Lints Ventilatie ook terecht voor onderhoud en service. Tevens helpen wij u graag bij praktische vragen over bijvoorbeeld de bediening of gewenste instelling van uw ventilatiesysteem en voor tips over energiebesparing.
Neem gerust contact met ons op.

Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Ventilatie advies op maat

Elke woning en ventilatiesysteem is anders. Daarom hebben wij diverse merken en type ventilatiesystemen in ons assortiment. Wij denken natuurlijk graag met u mee over wat het beste is in uw situatie, zodat ook u kan genieten van gezonde lucht in uw woning.