Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden
Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Soms is een decentraal WTW-systeem de beste oplossing

De expertise van Lints Ventilatie wordt meestal ingeschakeld voor het installeren van een compleet nieuwe WTW-installatie of bij het vervangen van een bestaand mechanisch ventilatiesysteem door een nieuwe en modernere warmteterugwinningsinstallatie. Dat betreft dan de zogenoemde centrale systemen die alle ruimtes in een woning of appartement van frisse lucht voorzien. Toch zijn er ook situaties waarbij een decentraal WTW-systeem de beste en vaak ook enige oplossing is.

Ventilatiesysteem - Lints ventilatie - Logo-streepjes

Centraal ventilatiesysteem is altijd eerste keuze

Bij een centraal ventilatiesysteem lopen er ventilatiekanalen naar alle ruimtes in de woning. Deze staan bij een mechanisch ventilatiesysteem in verbinding met een ventilatiebox en bij een WTW-systeem is dat een WTW-unit. Meestal bevindt dit kloppend hart van het ventilatiesysteem zich op de zolder van een woning of in de technische ruimte/cv-kast van een appartement. Eén systeem voorziet in dit geval in voldoende ventilatie voor alle ruimtes in huis en dat is precies wat er vanuit het Bouwbesluit en in het kader van de volksgezondheid verlangd wordt.

Decentraal ventilatiesysteem als goed alternatief

Toch zijn er situaties waarbij het niet zo eenvoudig, of praktisch gezien zelfs onmogelijk is, om een centraal ventilatiesysteem te installeren. We zien dit bijvoorbeeld nogal eens in oude monumentale panden waar hakken en breken in wanden en plafonds geen optie is. Dat terwijl er bij dit soort renovatieprojecten of de aanbouw van een keuken, badkamer of werkruimte wel degelijk mechanische ventilatie noodzakelijk is. De installatie van een decentraal WTW-systeem brengt dan uitkomst. Dit is namelijk één systeem voor 1 ruimte.
Er hoeft voor zo’n systeem slechts 1 muurdoorvoer gemaakt te worden voor de aanvoer van buitenlucht en afvoer van de afgezogen vieze lucht van binnen. De ventilatie-unit wordt bij dit soort decentrale ventilatiesystemen meestal tegen de buitengevel of op het platte dak gemonteerd. Ook in een beperkte ruimte heb je daar dus geen last van.

Lints Ventilatie

Wij denken graag mee over de beste oplossing

Heb je in een badkamer in je bestaande woning last van vochtplekken of schimmelvorming? Blijft de lucht van koken, bakken en braden ondanks het afzuigsysteem heel lang hangen in de keuken? Of heb je soms een hobby- of werkkamer waar alleen natuurlijke ventilatie niet volstaat? Neem dan zeker contact met ons op, zodat wij samen kunnen kijken naar de beste oplossing. Vanuit onze jarenlange praktijkervaring zien wij als ventilatiespecialist vaak mogelijkheden waar je zelf niet aan gedacht had.
Dus ga je een woning bouwen, verbouwen of renoveren laat Lints Ventilatie dan met je meedenken.

Ventilatie advies op maat

Elke woning en ventilatiesysteem is anders. Daarom hebben wij diverse merken en type ventilatiesystemen in ons assortiment. Wij denken natuurlijk graag met u mee over wat het beste is in uw situatie, zodat ook u kan genieten van gezonde lucht in uw woning.