Types WTW filters
Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Filterservice voor
WTW-installaties, dat is handig!

Steeds meer van onze klanten kiezen voor de installatie van een ventilatiesysteem met een unit voor warmteterugwinning. Zo’n WTW-installatie heeft ten opzichte van een mechanisch ventilatiesysteem diverse voordelen. Voor een feilloos functionerend WTW-systeem is regelmatig onderhoud echter essentieel. In dit artikel leggen wij uit hoe Lints Ventilatie daar met aantrekkelijke onderhoudscontracten en filterservice in kan voorzien.

Ventilatiesysteem - Lints ventilatie - Logo-streepjes

WTW-unit vraagt om goed onderhoud

Om het belang van periodiek preventief onderhoud van WTW-systemen aan te geven is het goed om stil te staan bij hoe zo’n warmtewisselaar werkt. Het draait eigenlijk vooral om het zorgvuldig filteren van de lucht die van buitenaf wordt aangezogen. Die zuivere lucht wordt via ventilatiekanalen en doorstroomventielen in de vertrekken van een woning geblazen. De vuile lucht wordt in de tegenovergestelde richting juist afgezogen. Deze lucht is op kamertemperatuur en in de WTW-unit wordt deze warmte aan de vieze lucht onttrokken. Wat resteert gaat via filtering weer de buitenlucht in en de restwarmte wordt weer met frisse lucht vermengd terug in de woonvertrekken geblazen.
De warmte wordt dus teruggewonnen en steeds weer hergebruikt. Dat zorgt voor uitgebalanceerde warmteverdeling in alle ruimtes van een woning op basis van de vraaggestuurde ventilatie. Die behoefte ligt bijvoorbeeld in de keuken, badkamer of toilet anders dan in de woonkamer of hal. Slimme sensoren registreren en analyseren continu de luchtkwaliteit en op basis daarvan wordt de voorverwarmde ventilatielucht gedoseerd aan- en afgevoerd.

Onderhouds­contract inclusief filterservice

Bij het hele principe van een WTW-installatie draait het om geavanceerde techniek en gevoelige onderdelen. Daarom adviseren wij onze klanten (particulieren en VVE) een onderhoudscontract af te sluiten. Een van onze ervaren ventilatiespecialisten komt dan om het jaar langs om de volledige WTW-installatie te controleren.
Daarbij wordt ook gemeten of de ventilatiecapaciteit en de temperatuur van de ventilatielucht voldoen aan de gegevens van de fabrikant. Is dat niet het geval dan kunnen de instellingen worden aangepast en soms is het noodzakelijk om defecte onderdelen te vervangen.

Speciale aandacht is er voor de filters, er zijn verschillende types op de markt:

  • Grof: G3 en G4 filters hebben een relatief lage filterklasse. Deze filters beschermen u en uw WTW unit tegen grofstof, insecten, zand en haren.
  • Fijn: F7 filters beschermen u naast grofstof ook tegen fijnstof en pollen. Hiermee beschermt u niet alleen uw WTW unit tegen vuil, maar zorgt u ook voor gezonde lucht in huis. Fijnstof is bij inademing schadelijk voor de gezondheid. Deze filters worden ook wel pollenfilters genoemd, omdat ze ook beschermen tegen het stuifmeel (pollen) dat door de wind wordt meegenomen.  

Filterservice zonder onderhouds­contract

Omdat Lints Ventilatie ook op het gebied van onderhoud en service graag 100% maatwerk biedt, hebben we naast onderhoudscontracten voor WTW-installaties ook onze afzonderlijke filterservice. Dat is ideaal voor mensen die geen gebruik willen maken van ons volledige onderhoudspakket, maar die wel het belang inzien van het jaarlijks vervangen van de diverse filters.

Degenen die gebruik maken van onze filterservice ontvangen voor een vast bedrag per jaar van ons iedere zes maanden een set nieuwe filters. Deze dienen dus elk half jaar te worden vervangen. Bij een onderhoudscontract kan de filterservice aanvullend worden afgesloten, maar wilt u alleen telkens keurig op tijd een setje nieuwe filters van ons ontvangen, dan is dat via onze filterservice snel en eenvoudig geregeld. Houdt u er in dat geval wel rekening mee dat u de filters zelf moet vervangen.
Heeft u een onderhoudscontract, dan wordt dat door onze ervaren ventilatiespecialisten gedaan bij het onderhoud en worden er een aantal sets achter gelaten tot het volgende bezoek van onze monteur.

Service op maat, dat is waar Lints Ventilatie voor staat!

Wilt u meer informatie over onderhoudscontracten of filterservice van Lints Ventilatie? Geef dan het merk en type van uw WTW-unit aan ons door. Op basis van die gegevens kunnen wij een passend servicevoorstel voor u uitwerken.
Neem voor meer informatie contact met ons op.

filterservice wtw-unit

Ventilatie advies op maat

Elke woning en ventilatiesysteem is anders. Daarom hebben wij diverse merken en type ventilatiesystemen in ons assortiment. Wij denken natuurlijk graag met u mee over wat het beste is in uw situatie, zodat ook u kan genieten van gezonde lucht in uw woning.