Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden
Lints Ventilatie - ventilatiespecialist Drechtsteden

Bespaar circa 250 kuub gas per jaar met een WTW-installatie

Wist u dat in de gemiddelde Nederlandse woning enorm veel peperduur aardgas verloren gaat? De verwarmde lucht van binnen verdwijnt namelijk grotendeels via ramen, deuren, kieren, niet goed geïsoleerde muren en daken én ventilatieroosters naar buiten. Met een warmteterugwinning (WTW) balansventilatiesysteem komt er een einde aan die enorme energieverspilling.
Wij leggen u graag uit hoe een gemiddeld huishouden minimaal 250 kuub gas per jaar kan besparen.

Ventilatiesysteem - Lints ventilatie - Logo-streepjes

Stop met energieverspilling

Door de klimaatdoelstellingen en energiecrisis zijn we ons veel meer bewust bezig gaan houden met het verduurzamen van met name oudere koop- en huurwoningen en appartementen. In de hele lijst met zaken die goed zijn voor ons milieu en onze portemonnee zou een WTW installatie eigenlijk bovenaan moeten staan.
Zo’n ventilatiesysteem zorgt er namelijk op een uiterst effectieve manier voor dat maar liefst 80 tot 90% van de warmte binnenshuis wordt behouden. Deze lucht is reeds op kamertemperatuur. Via een warmtewisselaar wordt de opgeslagen restwarmte aan de gefilterde buitenlucht die wordt aangezogen toegevoegd. Zo ontstaat er een luchtstroom met voldoende schone lucht die echter al wel gelijk op kamertemperatuur is. Terwijl diezelfde ventilatielucht anders volledig door kachels of de centrale verwarming op temperatuur gebracht moet worden. En dat telkens weer opnieuw, omdat er bij gewone ventilatie continu lucht naar buiten wordt uitgeblazen en frisse lucht van buiten wordt aangezogen.
Feitelijk is dat dweilen met de kraan open.

WTW is goed voor uw portemonnee

In de zoektocht naar mogelijkheden om de gasrekening een flink stuk naar beneden te krijgen kloppen steeds meer mensen bij Lints Ventilatie aan. Met de extreem hoge gasprijzen is de investering in een WTW balansventilatiesysteem immers in no-time terugverdiend. Bovendien is een constant ideaal afgeregelde binnentemperatuur in alle vertrekken ook nog eens super comfortabel en altijd behaaglijk.

De sterk geminimaliseerde hoeveelheid aardgas die voor verwarming van uw huis wordt gebruikt wordt door zo’n hoogwaardig ventilatiesysteem meer dan optimaal benut. Als we uitgaan van een besparing van 250 kuub gas komt dat met de huidige gasprijs neer op een jaarlijkse besparing van zo’n 750 tot 1.000 euro op de energierekening.

gas besparen met wtw-installatie

Ook interesse in een WTW balansventilatiesysteem?

Kortom, wilt u uw woning verduurzamen, gaat u uw huis verbouwen of renoveren of is uw oude ventilatiesysteem aan vervanging toe? Dan is het nu hét moment om te investeren in de aanschaf van een WTW balansventilatiesysteem. Wij leveren, monteren, onderhouden en repareren ventilatiesystemen van alle bekende merken.

Neem voor meer informatie of een passende offerte contact met ons op.

Ventilatie advies op maat

Elke woning en ventilatiesysteem is anders. Daarom hebben wij diverse merken en type ventilatiesystemen in ons assortiment. Wij denken natuurlijk graag met u mee over wat het beste is in uw situatie, zodat ook u kan genieten van gezonde lucht in uw woning.